İNGİLİZCE DİL MERKEZİ ADAY ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Koç Üniversitesine yeni kayıt yaptıracaksanız ya da kayıt yaptırıp henüz ELC öğrencisi olmadıysanız İngilizce Dil Merkezi'den (ELC) muaf tutulabilmeniz için Seviye Yerleştirme Sınavı ve Kurumsal TOEFL ile ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:

Koç Üniversitesi’ne kayıt olan öğrenciler ilk olarak İngilizce yeterlilik seviyelerinin belirlenmesi için seviye tespit sınavına girerler. Bu sınav 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında her gün saat 11.00 ve 14.00’de Üniversitemizde yapılacaktır. Sonuçlar ELC (İngilizce Hazırlık Okulu) web sitesinde (http://elc.ku.edu.tr/) 5 Eylül 2018 Çarşamba günü öğleden sonradan itibaren duyurulacaktır. Bu sınavdan yeteri kadar yüksek puan alamayanlar, İngilizce Hazırlık Programı’nda seviyelerine uygun sınıflara yerleştirileceklerdir.

Yeteri kadar yüksek puan alan öğrenciler, 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Koç Üniversitesi’nde yapılacak Kurumsal TOEFL (ITP) sınavına katılabilirler. Öğrenciler aşağıda belirtilen sınavlardan birinden asgari puan aldıkları takdirde, İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf tutularak (Seviye Tespit Sınavı almaksızın) öğrenimlerine birinci sınıftan başlayabileceklerdir.

İngilizce Dil Merkezi'den (ELC) muaf tutulabilmeniz için kabul edilen İngilizce yeterlilik sınavları:

• Kurumsal TOEFL: 550/4 (Yılda bir kez Ağustos ya da Eylül ayında kayıt dönemi sonunda Koç Üniversitesi'nde yapılmaktadır)
  • TOEFL IBT: 80/20 (Yazılı bölümden en az 20).(Sadece devlet üniversitelerinden alınmış olan IBT TOEFL sonuçları kabul edilmektedir. Eğer öğrenci sınava yurt dışında girmişse Üniversite Yönetim Kurulu'na sınavının kabulu için dilekçe yazabilir.) Sınava giriş tarihinden itibaren geçerlilik süresi 2 yıldır.
  • YDS/ÜDS/E-YDS: 100 üzerinden 80.  Sınava giriş tarihinden itibaren geçerlilik süresi 5 yıldır.
  • CAE: C. Sınava giriş tarihinden itibaren geçerlilik süresi 3 yıldır.

2016 yılı itibarıyla IELTS sınavı YÖK tarafından eşdeğerlik listesinden çıkarılmıştır. E-YDS sınav sonucu ise bu yıl itibarı ile listeye eklenmiştir.