TOEFL Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine

August 23, 2019

24 Ağustos 2019 Cumartesi günü Kurumsal TOEFL sınavı olacaktır.

TOEFL sınavının yapılacağı sınıf kodları şu şekildedir:

SOS: Sosyal Bilimler Binası

SGKM: Sevgi Gönül Oditoryumu

ENG: Mühendislik Fakültesi Binası

SINAVA GİREBİLMEK İÇİN KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KİMLİĞİ’Nİ YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKMEKTEDİR. BU KİMLİĞİ KAYIP OLAN ÖĞRENCİLERİN TC KİMLİK BELGELERİNİ YANLARINDA BULUNDURMALARI ZORUNLUDUR.

Sabah girecek öğrencilerin en geç saat 9:00’da öğleden sonra girecek öğrencilerin ise en geç saat 13:00’de kayıtlı oldukları sınav salonunun önünde kimlik kontrolü ve sınav listelerini imzalamaları için hazır bulunmaları gerekmektedir. Sabah sınavı 9:30’da başlayacaktır ve 9:30’dan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Öğleden sonra sınavı ise 13:30’da başlayacaktır ve 13:30’dan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınav 9:30’da kompozisyon (Test of Written English_TWE) bölümü ile başlayacaktır (30 dakika) daha sonra kısa bir ara verilecek ve LISTENING, STRUCTURE ve READING (yaklaşık 35 dakika LISTENING, 25 dakika STRUCTURE (Grammar), 55 dakika READING) bölümleri ile devam edecektir.

Sabah sınavı yaklaşık olarak saat 12:30’da öğleden sonra sınavı ise yaklaşık olarak 16:30’da sona erecektir.

Sınav kompozisyon (Test of Written English_TWE) bölümü ile başlayacaktır (30 dakika) daha sonra kısa bir ara verilecek ve LISTENING, STRUCTURE ve READING (yaklaşık 35 dakika LISTENING, 25 dakika STRUCTURE (Grammar), 55 dakika READING) bölümleri ile devam edecektir.

ÖNERİLER ve KURALLAR:

1. Bir gece önce düzgün uyuyun ve sabah vakitlice kalkın. Aç kalmayın.
  2. Sınava az eşya ile gelin. İhtiyacınız olan şeyler: kimlik, kalem ve silgi.
  3. Cep telefonlarının kullanımı kesinlikle yasak olduğundan SESSİZ’de değil tamamen KAPALI olmalı ve masa üstünde tutulmamalıdır. Cep telefonu açık olan ya da kapalı dahi olsa sınav salonunda masa üzerinde tutan öğrenci salondan çıkartılır ve sınava alınmaz. Sınav esnasında alarm vs. çalması durumunda ya da telefonun açık olduğunun tespit edilmesi durumunda öğrencinin sınavı geçersiz sayılır.
  4. Sınav esnasında kendi kağıdınızla ilgilenmeli ve kesinlikle şüphe uyandırıcı davranışlardan kaçınmalısınız. Aksi takdirde kopya soruşturması olabilir.
  5. Sınav esnasında sınavın içeriği ile ilgili soru sorulmamaktadır.
  6. Sınav sırasında yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız sınav başlamadan önce salon görevlileri tarafından sizlere bildirilecektir.

SINAV SONUÇLARI:

Sonuçlara sınav yapıldıktan sonra 10 gün içerisinde İngilizce Hazırlık Okulu web sitesinden (http//elc.ku.edu.tr) erişebilirsiniz. Bunun dışında sonuç bilgisi verilmemektedir, lütfen bundan daha önce ya da sonuçlar açıklandıktan sonra ELC Müdürlüğüne gelerek veya telefon ederek veya ettirerek sonuçları öğrenmeye çalışmayınız.

Başarılar dileriz.

ELC Direktörlüğü